Սիրելի՛ խոհարարներ
Ձեզ համար նախատեսված այս հատվածում գտնեք կարեոր, օգտակար տեղեկություններ այս և շատ այլ կարևոր թեմաներով․
- դպրոցական սննդի կազմակերպման դերը և դրա կազմակերպման օրենսդրական պահանջները
- առողջ սննդապատրաստման մեթոդներ
- սննդի անվտանգության և հիգիենայի ապահովման կանոնները,
- անձնական հիգիենայի պահպանման կանոնները
- սննդի ֆիզիկական, քիմիական աղտոտիչները, դրանց աղբյուրները, կանխարգելման ուղիները
- սննդային թունավորումների աղբյուրները, հիմնական ախտանշանները, կանխարգելման ուղիները
- սննդի պահպանման, պատրաստման և մշակման համար անհրաժեշտ պահանջները
- սննդամթերքի նմուշառման կարևորությունն ու կատարման եղանակները
- խոհանոցային պարագաների և սարքավորումների շահագործման հիգիենիկ նորմերը
- խոհանոցային սպասքի և տարածքների մաքրման հիգիենիկ նորմերը
- տեղեկատվություն ճաշացանկի և այլընտրանքային ճաշացանկի (ճաշացանկում ներառված ուտեստների տեսակները, դրա սննդարար բաղադրությունը, այն մթերքները որոնք արգելված են ճաշացանկի մաս կազմել և այլն)
Ինչպես նաև, հետևեք այս բաժնին, որ տեղեկացված լինեք «Դպրոցական սնունդ» ծրագրի մասին՝ պլանավորված միջոցառումներ, դասընթացներ և այլն
Սխալների նշումով՝ ԿԵՐԱԿՐԱՏԵՍԱԿՆԵՐԻ ԽՈՏԱՆՈՐՈՇՈւՄ ԵՎ ՆՄՈւՇԱՌՈւՄ․ հատուկ նշումներով
Ինչպես խաշել հավկիթ դպրոցական խոհանոցում
Կաղամբով և գազարով աղցան
Սննդի բլոկի կահավորումը
Մակնշում
Խաչաձև աղտոտում
Դպրոցական ճաշացանկը կազմելու հիմունքները
Սանիտարահամաճարակային պահանջների պահպանումը սննդի արտադրամասում
Կերակրատեսակների պատրաստման տեխնոլոգիա
Առաջին կերակրատեսակների պատրատման առանձնահատկությունները
Արարատի մարզի խոհարարների դասընթացներ
https://sites.google.com/schoolfeeding.am/armavir/cooks?authuser=0
Արարատի մարզի խոհարարների դասընթացներ
https://sites.google.com/schoolfeeding.am/armavir/cooks?authuser=0